LEVENDE BYER

De små byer dør. Når den sidste købmand lukker, lukker skolen, og folk flytter væk. Hvis de da kan sælge deres huse.

De mellemstore byer ligner hinanden mere og mere med tilbud om de samme kædebutikker og indkøbscentre. Hvorfor slå sig ned i den ene, når man lige så godt kan vælge den anden?

Konkurrencen om at tiltrække mennesker og erhverv er hård, også blandt storbyer. Bylivet kommer ikke af sig selv. Nye forbrugsmønstre, nye måder at leve og arbejde på, nye behov for oplevelser og bæredygtighed – for ikke at tale om en ny økonomisk virkelighed – betyder, at vi må gentænke, hvad en levende by er. Og hvordan man sikrer, at den ikke bare bliver god nok, men ekstraordinært god. 

Byer kan lade stå til og se frem til en stille død, eller de kan gribe mulighederne i de nye behov og skabe noget fantastisk.

Visionære partnerskaber mellem offentlige og private, fornyet engagement, placemaking og et stærkt, lokalt lederskab er nogle af redskaberne til at nå målet.

 

 

LIVING CITIES. START REIMAGINING

Hvad skal der til for at skabe en ekstraordinært attraktiv bymidte? Hvor folk virkelig har lyst til at være, bo, handle og arbejde?

En af de vigtigste konkurrenceparametre for byer nu og fremover er stedets kvalitet.

Byer skal ikke bare fungere, men også inspirere, overraske, vække sanser og nysgerrighed til live og fortælle historier. De skal få folk til at føle sig hjemme og stolte over at høre til.

Levende byer er i konstant bevægelse. Levende byer er bæredygtige i bred forstand. Levende byer forstærker de sanselige og sociale relationer mellem menneske og omverden og bibringer dermed: En følelse af at være i live.